WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - ZVK Eisden-Dorp  5 - 5  (2-4)

DATUM 22-09-2006  21:15

DOELPUNTEN

VERSLAG Celtic veegt de nul weg in de tussenstand.

Na twee verlieswedstrijden, was Celtic gebrand op een warm onthaal in een eerste limburgse confrontatie met Eisden Dorp, dat tot nog toe geen enkel punt liet liggen in de competitie. Maar de wedstrijd was nog maar 38" op gang gefloten de Celtic keek al tegen de 0-1 aan, getekend Werner Caelen. Celtic bleek echter niet aangedaan door dit ongemakje en trok opnieuw in de aanval. Het speelde ook enkele mooie kansjes bij mekaar en op een uitgespeelde kans tussen Ahmidouche en Nelis, knalde laatstgenoemde de thuisploeg langszij. Vijf minuten later maakte Nordin Salmy (voor het eerst aan de aftrap dit seizoen) de 2-1, waarmee Celtic dit seizoen voor het eerst op voorsprong kwam. Maar dan begon het recreatievoetbal opnieuw bij Celtic en twee minuten later bleek Caelen er genoeg van te hebben en scoorde tot 2x in dezelfde minuut de bezoekers terug in het gewin. Een minuutje behaalde Eisden Dorp een 10m, die gepareerd werd door doelman Sacchini. Een minuut later zelfde scenario, zelfde trap, zelfde parade. Nog voor de rust echter vergrootte op Caelen ervoor dat Celtic opnieuw met verlies ging rusten.

De tweede helft bleek Celtic opnieuw grimmiger aan de bal, maar Eisden Dorp probeerde opnieuw de voorsprong te verdedigen en op de counter targetman Caelen aan te spelen. Maar die Caelen werd nu wél uit de wedstrijd gehouden en daarbij nog een gele kaart kreeg voor protest. In de 32' trof supersub Cops raak en bracht hij de thuisploeg opnieuw in het vaarwater. Twee minuten later zorgde diezelfde Cops voor de loepzuivere assist van achter de baseline aan Ahmidouche die bedankte en Celtic opnieuw langszij vlamde. Even later kreeg 10 een gele kaart voor een onnodig zware tackle.Drie minuten voor affluiten bracht Rossi met een lobje de bal tot bij Salmy, die zonder nadenken de in het dak van het doel knalde. Maar nog in diezelfde minuut gaf 2e ref van dienst vanavond Van De Reviere een 10m weg die nu feilloos werd omgezet door .... jawel Caelen. Na het wel héél licht toefluiten van de 10m kon Rossi zich niet echt meer beheersen en kreeg ook hij geel voor protest. Nadien opnieuw een 10m , die nu gepareerd door een goed keepende Sacchini. In de allerlaatste seconde trof Ahmidouche nog 2x de binnenkant van de paal, hetgeen zo snel ging, dat Rossi hem vergat binnen te duwen.

Al bij al een oververdiend punt van Celtic, dat daarmee vertrekt onderaan het klassement. Celtic mét Bistrussu en Eisden Dorp zónder Caelen en de eerste overwinning was wellict een feit geweest.